Zin in meer vreugde en minder stress?

Wil je meer voeling krijgen met jezelf en de ander?

Wil je leren meer te genieten en plezier ervaren?

Dan is Biodanza je kans!

 

Graag nodigen we je uit voor onze kennismakingsreeks op 3 maandagavonden.

Op deze avonden kan je komen proeven van deze 'Dans van het Leven', zoals Biodanza ook genoemd wordt.

Biodanza nodigt uit om onze oorspronkelijke gevoeligheid voor het leven, die vaak ingeslapen is, opnieuw te wekken via de dans. Om vanuit die gevoeligheid op een andere manier te gaan leven, meer in verbinding met de mensen en de wereld om ons heen.

 

Biodanza is vooral uitdrukking geven aan je échte levensvreugde, het nodigt je uit om te dansen, te bewegen, plezier te maken, je te verbinden, je hart te volgen, … Je danst op je eigen manier, het gaat niet om het leren van zoveel mogelijk danspassen.


Biodanza is ontspannen, genieten, dansen... je danst er met plezier alle last van je schouders.

 

Je kan de vreugde niet dwingen, je kan haar wel uitnodigen.

 

Biodanza 

kennismakingsreeks van

maandagavonden aan 40€

 Beweging * ontspanning * levensvreugde  

telkens om 19u30

Waar komt het vandaan?

Biodanza is in de jaren ‘60 ontwikkeld in Zuid-Amerika door Rolando Toro (antropoloog, psycholoog, dichter) en groeide wereldwijd uit tot een holistische methode voor ontplooiing, ontwikkeling en integratie van het menselijk potentieel, door middel van muziek, dans en ontmoetingen in groep.

Hoe verloopt het?

 

De basis van Biodanza is de ‘Vivencia’ (Spaans voor ervaring). Dit is een ongeveer 1,5 uur durende danservaring die bestaat uit eerst een aantal actieve dansen met erna rustige oefeningen waardoor je dichter bij je kern komt. Je hoeft geen pasjes aan te leren, gewoon je laten leiden door de muziek.

 

Biodanza is voor iedereen: jong en oud, man en vrouw, lenig of stram. Leeftijd speelt hoegenaamd geen rol; iedereen is welkom. Een goede conditie is niet vereist, noch ervaring met dans, er worden geen pasjes aangeleerd. Iedereen danst en beweegt vanuit het eigen kunnen. Het gaat hem om de vreugde van het bewegen en de bereidheid om mee te gaan met de impulsen van de muziek. 

Video: Wat Biodanza mij brengt?
Video: Wat Biodanza mij brengt?

Wat geeft het je?

Door Biodanza geregeld te beoefenen leer je voor jezelf zorgen, je grenzen verkennen en liefdevol aangeven. Het zet een proces van integratie in gang; het verbindt denken en voelen met elkaar. Hoe beter je kunt voelen vanuit je hart, hoe rustiger het wordt - en blijft - in je hoofd. Je kan beter tegen stress als je leeft vanuit wie je werkelijk bent, als je luistert naar je hart en voelt wat goed voor je is.

 

Bekijk even het korte filmpje 'Wat Biodanza mij brengt?' van mijn Biodanza collega Sabine Houtman.


Biodanza wekelijkse sessies

Als je nog geen ervaring hebt met Biodanza kun je beginnen met een kennismakingsreeks van 3 opeenvolgende lessen aan 35€ de reeks. 

Wanneer?

Elke maandagavond van 19u30  tot 21u15 , behalve tijdens schoolvakanties

 

Waar?

Basisschool De Klavertjes, Moutstraat 50, Gent (nabij UZ  Gent en Sint-Pietersstation) - ingang glazen deur in het midden


"Olga is de zachtheid zelve. Ze loodst je met veilige hand mee op een diepe belevingsreis, vol momenten van vreugde, liefde en ontroering. Biodanza met Olga is steeds weer die sprankel aansteken die mijn vuur brandende houdt "

 

Joke Lootens


Biodanza werkt heel aanstekelijk...en mensen worden blij! Kijk maar: deze video werd gemaakt tijdens het Biodanza festival België - Nederland waaraan we met veel plezier terugdenken. Dansen, mensen ontmoeten, plezier maken en ook meer en meer gaan voelen, dat is allemaal Biodanza!

Begeleiding

Olga Bosmans en Gaston De Smet zijn al meer dan 30 jaar samen op pad, niet alleen als levenspartners maar ook op hun weg naar persoonlijke groei en bewustzijn.

Ze zijn beiden opgeleid als o.a. lichaamstherapeut en Biodanzadocent.

Samen willen ze via Biodanza mensen terug bij hun levensvreugde brengen en hen zo ondersteunen in hun groeiproces. 

 

 

 


Interesse om te ervaren wat Biodanza met je doet?

Logo Biodanza.be
Biodanza België

We kregen onze opleiding bij de Biodanza School van Antwerpen en zijn aangesloten bij Biodanza België.

Logo Biodanza School Antwerpen

Home   -   Over Olga   -   Aanbod   - Activiteiten   -   Contact

D. Van Monckhovenstraat 25

9000 Gent

0477 47 58 50

 

 BE 0553 870 889 


Meer interesse in onze activiteiten?  Wil je graag op de hoogte blijven van wat we organiseren?  

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.